Geomantija

Sudbinske karte, Karte za igru, Tarot, Lenormand karte, Gledanje u šolju, Geomantija, Visak, Rune, Snovi, Ji Đing - knjiga promena
anasecret
Site Admin
PostoviCOLON 66
Pridružio seCOLON Sub Apr 17, 2021 8:02 am

Geomantija

Post od anasecret »

Geomancija ili geomantija (grč. γεωμαντεία) je drevna vještina proricanja budućnosti pomoću znakova iscrtanih u zemlji ili pijesku.

Ova tehnika proricanja je stara više tisuća godina, a koristili su je nomadski narodi koji su štapom crtali figure po pijesku i tako postavljali i tumačili proročka pitanja. Geomancija je bila široko zastupljena na području Afrike, Bliskog Istoka i Europe od srednjeg vijeka do 17. stoljeća kada opada njen značaj i uporaba.
anasecret
Site Admin
PostoviCOLON 66

Re: Geomantija

Post od anasecret »

Dobrodošli na Forum. Možete postaviti pitanja u okviru postojećih tema, ukoliko bude potrebe, otvaram nove. 

demolition
PostoviCOLON 1
Pridružio seCOLON Ned Maj 16, 2021 5:26 pm

Post od demolition »

Geomantija mi se svidjala svojevremeno medjutim tu i tamo sam uspevala  da je razumem...ponekad postavim brojeve,orijentaciono znam kave su mi sanse...ako imate preporuke za literatutu moze pomoc...moje pitanje za zdravlje...da l cu moci da se oslonim na preporucenog lekara i da li ce mi propisati adekvatnu terapiju...HVALA i pozdrav Ani secret... brojevi 17,21,56,8,17,43,19,34,38,12,15,19,27,29,26,25... :?

Poslednji put menjao 1 dana demolition, izmenjena 0 puta
anasecret
Site Admin
PostoviCOLON 66

Post od anasecret »

Via + Carcer - plan da se započne novi život, projekat, škola.. Podrazumeva podršku, koliko god da ste zadovoljni ili spremni, u narednom periodu biće Vam potrebno podrške, saveta. Biće sumnji u Vaš. Može se desiti da Vam privremeno uskrate, blokiraju pristup informaciju. Ukoliko aplicirate za posao, idete u strog režim rada, teški, nepristupacni i sumnicavi. Iznad svega će ceniti Vaše ideje. Vi polako stičete simpatije. Možda sretnete osobu koja će pokazati naklonost prema Vama i pokušati da Vam pomogne. Mnogi razdvojeni parovi se spajaju, ostalo još jedna lekcija da nauče, ko prodje test taj ide dalje. Prihvatite pomoć. 

BUTTON_POST_REPLY